Skip to main content

Animatie laten maken

Ingewikkelde informatie aantrekkelijke visualiseren

Je hebt een geweldig idee of een nieuw product of dienst en wil dit op een overzichtelijke manier presenteren. Een animatie is daarvoor een krachtig middel, want het maakt snel veel duidelijk. In onze ontwerpstudio maken wij korte, heldere animaties. Van het verhaal tot en met de stem, compleet in de huisstijl van jouw bedrijf.

We kijken vooral naar de toepassing van je video. Komt het op je website? Of in een online vakblad? Maken we de animatie interactief? De aansluiting tussen het ontwerp en doelgroep is het verschil tussen wel of geen succes.

Animatie laten maken Tilburg

Onze werkwijze

Hoe werkt het als je een animatie wilt laten maken?

Stap 1: Kennismaken & Offerte

Laten we bij het begin beginnen. Wat wil je vertellen? Wie is je doelgroep? Wat voor stijl past daarbij? Een poppetje dat het verhaalt langsloopt? Of juist bewegende infographics? Mogen we los gaan op de details of wordt het een globale weergave? We luisteren en geven meteen advies. Bijvoorbeeld over de stijl en de lengte van de animatie. Na deze afspraak ontvang je een reële offerte.

Stap 2: Planning & Afspraken

Gaan we samenwerken? Dan gaan we alle onderdelen plannen. Het maken van een storyboard, het aanleveren van de tekst en het inhuren van de voice-over bijvoorbeeld. Een goeie planning is het halve werk. Nou ja, een kwart dan.

Stap 3: Concept & Creatie

We destilleren samen de kern uit het verhaal en maken daarvan een storyboard. We bespreken dit uitgebreid en verwerken alle feedback. Dit doen we vóórdat we gaan animeren, want een aanpassing in de animatie kost meer tijd. We doen voorstellen voor geluiden en het type voice-over, want er zijn grote verschillen, ook in hoe dat overkomt. Ook bepalen we met jou een stijl: fotografisch of strak geïllustreerd? Als alles duidelijk is, gaan we animeren.

Stap 4: Presentatie & Selectie

We presenteren een eerste versie van de animatie. Die is nog niet helemaal uitgewerkt, maar geeft wel een goed beeld van hoe het kán worden. Staat er genoeg informatie in? Klopt de volgorde? Hoe komt het over?

Stap 5: Finetunen & Inkoppen

We werken aan het verhaal en de beelden totdat je helemaal tevreden bent. Dan is het tijd voor de definitieve oplevering.

Stap 6: Presentatie & Monitoring

Is de animatie helemaal klaar? We leveren aan in het bestandsformaat dat voor jou handig is. We helpen je eventueel met de presentatie. Bijvoorbeeld door de video online te zetten en te monitoren hoe deze bekeken wordt door je doelgroep. Alles kan, maar alleen als jij dat wilt natuurlijk.

Hoe uitgebreid mag jouw animatie zijn?

Ontwerp van de Buren simpele animatie laten maken

Simpel

Deze variant is geschikt voor een eenvoudige, korte animatie of een globale weergave. Karakters hebben geen gezicht of uitdrukking, de achtergrond is simpel maar effectief en de beweging minimaal. Op deze manier kun je met een kleiner budget je video er uit laten springen.

Ontwerp van de Buren basis animatie laten maken

Medium

€€

Bij deze optie krijgen karakters een gezicht, meer detail en meer (vloeiende) bewegingen dan bij de simpele variant. Zo krijgt je karakter ook écht een karakter. Achtergronden kunnen gedetailleerder worden ontworpen en natuurlijk maken we deze animatie in je huisstijlkleuren.

Ontwerp van de Buren extended animatie laten maken

Complex

€€€

We maken hierbij speciaal voor je alles op maat. Karakters krijgen nog meer details en emotie in hun gezicht. De achtergrond is complexer en de beweging in de animatie is vloeiend. Wil je jouw huisstijl terug laten komen? Geen probleem! We kunnen van jouw karakter maken wat jij wil.

Ons werk

Bekijk andere animaties die wij maakten

Kindercrèche Tilburg

Kindercrèche Tilburg

Merchandise & animatie

Jaarverslag Woning in Zicht

Woning in Zicht

Online jaarverslag

Veelgestelde vragen en antwoorden

over de ontwikkeling van een animatie

Wat kost om een animatie te laten maken?

Dat hangt af van de complexiteit van de informatie en de stijl waarin we gaan animeren. Ook is de lengte van de animatie natuurlijk van invloed. Wil je weten wat het precies gaat kosten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Maak vrijblijvend een afspraak

Hoe lang duurt de productie van een animatie?

Hoe lang we aan een animatie werken, hangt af van hoe duidelijk de vraag en het verhaal zijn. Toch lukt het vaak wel binnen 2 tot 5 weken, inclusief het verwerken van feedback. Omdat het een creatief proces is, kunnen we het niet exact zeggen hoe lang het duurt. Heb je haast met je animatie? Bel of mail ons en leg dit uit! Dan kijken we wat we op korte termijn kunnen doen.

Wat is de ideale lengte van een animatie?

Goede content is het belangrijkste ingrediënt voor een animatie. Daarnaast is het belangrijk om niet te véél te vertellen. Hoe korter en bondiger je animatie, hoe beter.

Een animatie van maximaal 2 minuten houdt de aandacht het best vast. Maar op social media haken de meeste kijkers al af na 40 seconden. Op Facebook worden video’s die langer zijn dan 90 seconden onderbroken door een reclame na 20 seconden(!). En bij een pre-roll voor Youtube-video’s betaal je zelfs per lengte van je video.

Het is dus belangrijk om een boeiende, korte animatie te maken. Want over het algemeen geldt: hoe korter de animatie, des te groter de kans dat kijkers blijven hangen en op je video klikken.

Onze formule

Om te bepalen hoe lang een animatie wordt , hanteren we bij Ontwerp van de Buren deze formule:

Bij een script/voice-over van 120-150 woorden, duurt een animatie ongeveer 1 minuut. 

Natuurlijk passen er meer woorden in een minuut als bijvoorbeeld de voice-over sneller praat. Maar we hebben gemerkt dat deze formule een goede houvast biedt om de lengte van je animatie te bepalen.

Waarom zou ik voor Ontwerp van de Buren kiezen?

We hebben ervaring met het maken van animaties en vinden het ontzettend leuk!

Meer over De Buren

Mogen wij je animatie maken?

Leuk! Hoe sneller je belt, mailt, langsfietst of toetert, hoe sneller wij voor je kunnen schetsen. En wil je gewoon even weten hoe het werkt of wie we zijn? Snuffel dan nog even rond op deze site voor meer info.

Infographic’s

Bekijk hier onze informatieve ontwerpen

Onze websites

Bekijk hier de websites die wij maakten