Skip to main content

Infographic laten maken

Meer doen met je data of processen

Dikke jaarplannen die in de la verdwijnen? Zonde! Een infographic maakt helder wat aanvankelijk ingewikkeld leek. Verschillende soorten data bijvoorbeeld, of complexe processen. Handig als je wilt laten zien wat je hebt bereikt met je project of bedrijf. Aan collega’s, klanten, of netwerkpartners.

Ga je nog de goede kant op? Moet je komend jaar de koers bijstellen? Uit één plaatje haal je soms meer informatie dan uit een heel rapport. Het maakt je hoofd helder en de zaken inzichtelijk.

Dus laat die data voor je werken en zet ons aan het werk voor jouw infographic!

infographic laten maken tilburg

Onze werkwijze

Hoe werkt het als je een infographic wilt laten maken?

Stap 1: Kennismaken & Offerte

We horen graag wie je bent en wat je wilt doen met welke gegevens. We kijken naar je doelgroep en naar hoe je de infographic wilt gebruiken. Tijdens een presentatie? Online of in een vakblad. We kijken naar je doelgroep en schetsen samen wat je wilt vertellen. Ook bespreken we hier de stijl: werken we met illustraties of juist met foto’s? Wil je stilstaande of bewegende beelden? We begeleiden je bij deze keuzes door de mogelijkheden te laten zien en advies te geven.

Stap 2: Planning & Afspraken

Als we eruit zijn met het idee en de offerte, dan gaan we plannen. We tellen terug van het moment waarop je de infographic nodig hebt en we bouwen – als het even kan – wat zekerheden in zodat we de deadline halen met twee vingers in de neus.

Stap 3: Concept & Creatie

We gaan ontwerpen! We gaan aan de slag met de basis en met de vorm. Omdat we al veel hebben doorgesproken, kunnen we nu snel werken.

Stap 4: Presentatie & Selectie

Als de eerste versie staat, dan presenteren we die aan je. We zijn benieuwd wat je ervan vindt! We presenteren heel bewust een eerste concept, om te checken of we elkaar goed hebben begrepen en de goede kant op gaan. We kunnen nu nog info toevoegen of eruit halen en de volgorde veranderen.

Stap 5: Finetunen & Inkoppen

Met jouw feedback schaven we verder totdat alles klopt en de infographic staat als een huis. We werken de details nu helemaal uit en zorgen dat het verhaal klopt tot in de puntjes.

Stap 6: Presentatie & Toekomst

Is de infographic klaar? Dan leveren we de juiste bestandsformaten aan. We helpen je eventueel met de presentatie. Door de infographic online te zetten bijvoorbeeld, of te plaatsen in je presentatie in Keynote, Prezi of PowerPoint. Het is nu gemakkelijk om gegevens te vergelijken. Een kwartaal later nog eens een infographic maken met dezelfde soort gegevens kan veel inzicht geven. Samen kunnen die weer een animatie worden.

Ons werk

Bekijk de infographics die wij maakten

Kessels Museum Tilburg

Kessels Museum

Promotie & huisstijl

Gemeente Eersel

Gemeente Eersel

Promotie & huisstijl

Veiligheidsregio midden en west brabant

Veiligheidsregio

Infographic & website

Veelgestelde vragen en antwoorden

over infographics

Waarom een infographic laten maken?

Echt lezen doen we weinig meer, in plaats daarvan scannen we een tekst. Visuele informatie scan je sneller en onthoud je beter. Met infographics speel je hierop in door je boodschap kort en bondig weer te geven in een aantrekkelijk visueel jasje. Effectieve infographics dragen je boodschap over, vertellen jouw verhaal en trekken de aandacht. En wist je dat infographics goed zijn voor je online vindbaarheid? Dat kom doordat ze vaker worden gedeeld.

Wat kost het om een infographic te laten ontwerpen?

De kosten van een infographic hangen af van het aantal beelden, de details en mate van structuur waarin je de data aanlevert. Daarom is de eerste stap zo belangrijk. We bespreken dan de data, je wensen en je budget. Wil je weten wat de exacte kosten zijn? Kom dan snel bij ons langs voor een gesprek en ontvang een offerte op maat.

Maak vrijblijvend een afspraak

Hoe lang duurt het om een infographic te laten ontwerpen?

Hoe lang het duurt om een infographic te maken, hangt af van hoe duidelijk de vraag en het verhaal zijn. Het lukt ons meestal wel binnen 2 tot 7 werkdagen. Inclusief het verwerken van feedback. Maar omdat het een creatief proces is, is dat niet altijd het geval. Heb je haast met je infographic? Bel of mail ons en leg dit uit! Dan kijken we wat we op korte termijn kunnen doen.

Waarom zou ik kiezen voor Ontwerp van de Buren?

We hebben veel ervaring met het maken van infographics en vinden het heel tof om te doen. Weg met dikke rapporten en hoera voor de infographic!

Mogen wij je infographic verzorgen?

Cool! We hebben er nu al zin in. Kwestie van bellen, mailen, faxen, rooksignalen richting Tilburg-centrum wapperen. De koffie staat nog niet klaar, want dat wordt-ie koud en oud. Maar zodra we weten dat je komt, slingeren we de bonenmaler aan!

Ons werk

Bekijk op deze pagina ons hele portfolio

Animatie nodig?

Bekijk hier onze voorbeelden