Skip to main content

Boek laten ontwerpen

Ontwerp cover

Wauw, je schrijft een boek! Dat is een behoorlijk karwei. Maar heb je eenmaal de inhoud? Dan kun je het uiterlijk van het boek zorgeloos aan ons overlaten. Wij werken samen met uitgevers, maar hebben ook ervaring met het ontwerpen van boeken die in eigen beheer worden uitgegeven.

Ontwerp binnenwerk

Een opmaak van het binnenwerk maakt je boek leesbaar en overzichtelijk. We kijken samen naar wat past bij jouw boek. Wil je een klassieke roman? Of kiezen we voor een meer opgemaakt boek met hippe hoofdstuktitels, illustraties of infographics? Kom bij ons op de koffie, dan laten we je zien wat mogelijk is.

boek laten ontwerpen tilburg

Onze werkwijze

Hoe werkt het als ik een boekontwerp wil laten maken?

Stap 1: Kennismaken & Offerte

We horen graag wie je bent en wat jouw idee is voor je boekcover en voor de opmaak van het binnenwerk. Wij bestuderen de samenvatting van het boek, zodat we goed op de hoogte zijn. Na dit gesprek maken we een vrijblijvende offerte voor je boekontwerp op basis van het aantal pagina's en de stijl die je voor ogen hebt.

Stap 2: Planning & Afspraken

Kies je voor ons? Dan wijzen we stress de deur door goed te plannen. We tellen terug vanaf de druk en maken een helder tijdschema.

Stap 3: Concept & Creatie

We ontwerpen een cover op basis van jouw ideeën én een eigenwijs andere versie om te zien hoe het ook kan. Ook maken we een voorstel voor de vormgeving van de binnenkant.

Stap 4: Presentatie & Selectie

We presenteren de twee covers en een spread (dubbele pagina) van het binnenwerk om de sfeer te laten zien. Wat denk je ervan? Maakt het potentiële kopers hongerig?

Stap 5: Finetunen & Inkoppen

We sleutelen aan het boekontwerp tot je helemaal tevreden bent. Uiteindelijk heb je een boek dat opvalt bij tussenpersonen zoals financiers en verkopers én natuurlijk straks in de verkoop.

Stap 6: Drukklaar maken

Hebben we de definitieve versie? Dan laten we de dikte van de rug berekenen op basis van het aantal pagina’s en sturen we het drukklare bestand naar jou of naar de drukker. We kunnen ook de hele drukwerkbegeleiding op ons nemen.

Wil je dat je boek straks goed verkoopt? Wij helpen je met de promotie van je boek met social afbeeldingen, flyers en een webshop.

Ons werk

Bekijk andere boekontwerpen die wij maakten

Kindercrèche Tilburg

Kindercrèche Tilburg

Merchandise & animatie

Het veiligheidsboek

hetveiligheidsboek.nl

Lesboeken

Veelgestelde vragen en antwoorden

over een boek laten ontwerpen

Wat ben ik kwijt als ik een boek wil laten ontwerpen?

De kosten van je boekontwerp hangen natuurlijk af van het aantal pagina’s dat we ontwerpen. We hebben standaardprijzen voor een roman. Wil je vormgegeven extra’s zoals infographics of tabellen? Dan komt er een niveau bij. De eerste fase is daarom heel belangrijk: we kijken dan wat past bij je idee en je budget. Wil je weten wat de exacte kosten zijn? Kom dan snel bij ons langs voor een gesprek en ontvang een offerte op maat.

Maak vrijblijvend een afspraak

Hoe lang duurt het ontwerpen van een boek?

Dat ligt er aan hoe dik je boek wordt, hoe uitgebreid het ontwerp van het binnenwerk is, en of de tekst al goed gecorrigeerd is voordat we beginnen met de opmaak. Voor de meeste projecten kunnen we binnen een week de eerste ontwerpen toesturen. Hoe lang het proces precies duurt, hangt af van hoe duidelijk jij bent over je wensen en hoe snel je kunt reageren en kiezen. Daar helpen we je natuurlijk zo goed mogelijk bij. Heb je haast? Laat het ons weten!

Bekijk onze animaties

Waarmee kunnen jullie helpen naast het ontwerp van mijn boek?

We kunnen je helpen met het drukwerk, het tegenlezen én met het online promoten van je boek. We hebben ervaring met promotie en een breed netwerk van drukkers & tekstschrijvers met ieder zijn eigen specialiteit.

Diverse communicatiemiddelen versterken elkaar. Een landingspagina voor je boekontwerp is een eenvoudig en doeltreffend promotiemiddel. Het is gemakkelijk opgezet en aangepast, waardoor je doelgroep altijd op de hoogte blijft van de nieuwste informatie.

Bekijk onze websites

Waarom zou ik kiezen voor Ontwerp van de Buren?

We zijn enthousiast en betrokken en we allebei veel ervaring met boeken waardoor we jou goed kunnen helpen!

Mogen wij je boek ontwerpen?

Cool! We hebben er nu al zin in. Kwestie van bellen, mailen, faxen, rooksignalen richting Tilburg-centrum wapperen. De koffie staat nog niet klaar, want dat wordt-ie koud en oud. Maar zodra we weten dat je komt, slingeren we de bonenmaler aan!

Onze infographics

Bekijk hier onze informatieve ontwerpen

Promotie nodig?

Bekijk op deze pagina onze ontwerpen