Skip to main content

Goed voor mens, planeet en resultaat

MVO Beleid

Ontwerp van de Buren

Bij Ontwerp van de Buren hechten we veel waarde aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Ontwerp van de Buren - grafisch ontwerp tilburg

Ontwerp van de Buren is trotse sponsor van

Als ontwerpbureau heb je een bepaalde impact op de omgeving en de maatschappij en daar willen we bewust mee omgaan. We doen ons best om duurzaamheid steeds verder te integreren in onze processen en diensten. In alle keuzes die we maken, zoeken we een evenwicht tussen mens, planeet en resultaat. Daarom kiezen wij er voor om de volgende MVO maatregelen door te voeren:

 • Alle collega’s van Ontwerp van de Buren blijven op de hoogte van MVO-ontwikkelingen in onze sector door de jaarlijkse inspiratiesessies over duurzaamheid.
 • Als ontwerpers brengen we onze kennis met veel passie over aan onze klanten. Wij geloven dat wanneer we ontwerpen voor een duurzame toekomst, het zorgt voor betere kwaliteit, bedrijfsgroei en winstgevendheid op de lange termijn.
 • Voor ons is duurzaamheid nooit een bijzaak, maar een waarde die vanaf het begin wordt meegenomen in het verhaal van onze klanten.
 • Klanten die zich nog niet inzetten voor duurzaamheid, proberen we te inspireren, motiveren en activeren om op een duurzame manier te communiceren en te ondernemen.
 • We doen zaken op een eerlijke manier, rekening houdend met klanten, medewerkers en de omgeving. Door transparante afspraken bewaken we de kwaliteit van onze diensten en de producten die daaruit voortkomen.
 • Onze ecologische voetafdruk proberen wij als bedrijf te verlagen door actief te streven naar het verminderen van afvalstromen en ons verbruik van gas, water, elektriciteit en fossiele brandstoffen. Zo maken alle medewerkers van Ontwerp van de Buren gebruik van ‘groen’ woon-werkvervoer en de bedrijfsauto van Ontwerp van de Buren is 100% elektrisch. Het kantoor is voorzien van veel ramen die zorgen voor daglicht, voor donkere dagen beschikt het kantoor over ledverlichting. En als het koud wordt, verwarmen we ons kantoor met een luchtbehandelingssysteem.
 • We monitoren en verbeteren ons eigen inkoopproces en kiezen voor goederen en diensten die duurzaam zijn, bij voorkeur voorzien van een erkend milieu- en/of duurzaamheids- en/of sociaal keurmerk. Zo adviseert Ontwerp van de Buren voor het drukwerk FSC gecertificeerd gerecycled papier met een zo hoog mogelijk percentage aan gerecyclede vezels. En bij de keuze voor relatiegeschenken wordt door ons altijd een duurzaam voorstel gedaan.
 • Ontwerp van de Buren zorgt voor een prettige werksfeer voor haar medewerkers.
 • Bij de aanschaf van de bedrijfslunch proberen we zoveel mogelijk vegetarisch en biologisch in te kopen.
 • We zien de noodzaak dat alle collega’s bij Ontwerp van de Buren zich willen ontwikkelen. Daarop selecteren we onze medewerkers. We streven ernaar om ze tot het uiterste te begeleiden bij hun doelen in het leven.
 • Als Ontwerp van de Buren proberen we onze dataopslag zoveel mogelijk te beperken door alleen noodzakelijke e-mails te bewaren en bestanden die we niet meer nodig hebben op onze websites en cloudopslag te verwijderen.
 • We dragen vrijwillig bij aan maatschappelijke doelen door giften, sponsoring en/of vrijwilligerswerk. Zo hebben we al 100 bomen geplant om onze CO2-uitstoot te compenseren en sponsoren we diverse stichtingen.

Bij Ontwerp van de Buren zijn we toegewijd aan het naleven van deze MVO-verklaring en zullen we ons blijven inzetten voor duurzaamheid, ethisch gedrag, samenwerking, kwaliteit en verantwoordelijkheid in onze bedrijfsvoering. We zijn ervan overtuigd dat we als onderneming een verschil kunnen maken en willen onze klanten, werknemers en partners aanmoedigen om samen met ons aan een betere toekomst te werken.

Meer over Ontwerp van de Buren?

Portfolio

Bekijk onze
projecten

Werkwijze

Hoe wij je
kunnen helpen

Tips & updates

Blader door
onze blog