Empirisch-juridisch onderzoek in Nederland, Denemarken en Hongarije

CITIZENS-LAW

De onderzoeksgroep aan de Rijksuniversiteit Groningen onderzoekt hoe de rechtsstaat in de Europese Unie versterkt kan worden, door het bestuderen van de maatschappelijke opvattingen over het recht.
ontwerp paper universiteit citizens law
ontwerp paper citizens law

De vraag vanuit CITIZENS-LAW

We ontwikkelden een complete huisstijl en website voor het project Redress van onderzoekers van Tilburg University. Toen de site bij Marc, hoogleraar en Principal Investigator bij Rijksuniversiteit Groningen, op zijn pad kwam, werd hij direct enthousiast! Zijn project, dat zich in hetzelfde werkveld begeeft als die van Redress, had ook behoefte aan een sterke en herkenbare huisstijl.

De oplossing

Het project werd gestart in coronatijd, waardoor ons contact meestal via Teams verliep. Een prima oplossing, ook omdat we anders de afstand op het traject Tilburg-Groningen misschien niet zo snel hadden overbrugd. Marc vertelde zijn plannen over burgerinitiatieven en -participatie en de onderzoekers die uit verschillende landen afkomstig zijn. We startten met een logo en ontwikkelden hierna een meertalige website voor de onderzoeksgroep.

Het resultaat

Ook voor de publicaties en papers van CITIZENS-LAW mochten we aan de slag met een handig template, waar de onderzoekers zelf mee aan de slag kunnen. Zo hebben we een eenduidige stijl kunnen neerzetten, in dezelfde rustige en overzichtelijke stijl van het project.

ontwerp en realisatie website citizens-law

Citizens Law

Onderzoek in drie landen

In het CITIZENS-LAW project worden de sociale grondslagen van de rechtsstaat bestudeerd. Kennen mensen het recht, erkennen ze het recht en gebruiken ze het recht? Hiervoor maken de onderzoekers gebruik van verschillende onderzoeksmethoden, zoals focusgroepen, surveys, een sociale media analyse en interviews op basis van foto-dagboeken. Het onderzoek wordt uitgevoerd in Nederland, Denemarken en Hongarije. Deze onderzoeksresultaten worden vertaald in een nieuwe ‘governance toolkit’ om de rechtsstaat in Europa te versterken.

Het project staat onder leiding van prof. dr. Marc Hertogh (Rijksuniversiteit Groningen) en het onderzoek wordt uitgevoerd door drie postdocs. Het project wordt gefinancierd door NWO en loopt van november 2021 – november 2025.

citizens-law website ontwerp

Meer weten of samen aan de slag?

Kwestie van mailen, langsfietsen, toeteren of even bellen naar 013 470 03 55.
Stuur een e-mail
team ontwerp van de Buren

Bekijk ook deze projecten

Kessels Museum Tilburg

Kessels Museum

Promotie & huisstijl

Gemeente Eersel

Gemeente Eersel

Promotie & huisstijl

Veiligheidsregio midden en west brabant

Veiligheidsregio

Infographic & website