Meer plezier in leren door open leerpleinen en samenwerking

Kindcentrum de Wisselaar

De nieuwbouw van Kindcentrum de Wisselaar in Breda is een bijzonder gebouw: er wordt gewerkt met open leerpleinen, waardoor leerlingen zelfstandiger leren. Een mooi concept dat een bijpassende huisstijl kon gebruiken.
De wisselaar Kindcentrum
Visitekaartje Kindcentrum de Wisselaar

De vraag van de Wisselaar

Eric, de directeur van Kindcentrum de Wisselaar heeft al eens eerder bij ons aangeklopt voor een logo voor één van zijn eerdere werkgevers. Toen de nieuwbouw van het kindcentrum op het programma stond, vroeg hij ons een frisse, vrolijke huisstijl te maken die past bij zowel kinderen van 4 tot 12 als hun ouders.

De oplossing

Samen ontwikkelden we een logo met autonome, uitgeknipte vormen, een stevige, stoere uitstraling en een sterk concept. De driehoek, die in de verdere huisstijl centraal staat, symboliseert de samenwerking tussen het kindcentrum, de ouders en de leerling. Hier vind je de complete uitleg van het concept.

Het resultaat

In onze samenwerking ontwikkelden we naast het logo een opvallende, herkenbare stijl voor het kindcentrum. De stoere vormen komen terug op rapportmappen, stempels, vlaggen en brochures. De vraag van Eric om tot een origineel logo te komen is uitgemond in een complete huisstijl.

Brochure kindcentrum De Wisselaar

Kindcentrum de Wisselaar

Een leerrijke, centrale plek in de wijk

Bij Kindcentrum de Wisselaar is er respect voor elkaar en de omgeving. Iedereen is medeverantwoordelijk voor een blijvende ontwikkeling van het welbevinden van zichzelf en elkaar. Daarbij staan veiligheid en autonomie voorop. Iedereen wordt gezien en ieders talent komt tot zijn recht. Op basis van een eigen leerstijl werkt iedereen aan persoonlijke leerdoelen en eigentijdse vaardigheden, zodat iedereen zich optimaal kan ontplooien in de maatschappij. Een leerrijke, centrale plek in de wijk waar kinderen, ouders, medewerkers en verschillende samenwerkingspartners elkaar kunnen ontmoeten.

Rapportmap Kindcentrum de Wisselaar
Logo Kindcentrum de Wisselaar
De driehoeken werken samen en maken in de witruimte de letter W
Ruwe diamant: de leerling die nog geslepen wordt
Geknipte driehoeken: het kindcentrum, de ouders en de leerling
Autonome, uitgeknipte vorm, kan gemaakt zijn door een kind
Stevige en stoere uitstraling
Warme kleuren worden door elkaar gebruikt: ieder kind wordt gezien als een gelijke

Meer weten of samen aan de slag?

Kwestie van mailen, langsfietsen, toeteren of even bellen naar 013 470 03 55.
Stuur een e-mail
team ontwerp van de Buren

Bekijk ook deze projecten

Uitgelichte afbeelding Sterk Huis

Sterk Huis

Ontwerp & promotie