Samen de zelfredzaamheid vergroten van alle inwoners

GGD Brabant-Zuidoost

GGD Brabant-Zuidoost streeft ernaar dat al hun inwoners zo gezond mogelijk opgroeien en leven. Positieve gezondheid is de basis, want gezondheid is meer dan alleen niet ziek zijn.
Header ggd
Zwangere en jonge moeders in eindhoven - GGD Brabant Zuid-Oost

De vraag vanuit GGD Brabant-Zuidoost

Al een tijdje werkten we samen met communicatieadviseur Jojanneke aan de informatieve uitingen van ZuidZorg JGZ. Met infographics, folders, kleurplaten en brochures zorgden we voor een consistente stijl van het bedrijf in Eindhoven. Toen ZuidZorg JGZ begin 2021 opging in GGD Brabant-Zuidoost, klopte ze weer bij ons aan om verschillende uitingen door de studio te laten verzorgen.

De oplossing

De GGD heeft al een vastomlijnde huisstijl, maar we proberen bij bepaalde items de grens hiervan op te zoeken. Dat kan bij de ontwikkeling van een set kleurplaten, een brochure over zindelijkheid of een dapperheidsdiploma dat een kind krijgt na het bezoek aan een consultatiebureau. Ook in het ontwerp van logo’s als die van Het Kinderspreekuur Eindhoven gaan we los. Maar de huisstijlregels geven ons ook houvast in de samenhang van de verschillende uitingen.

Het resultaat

Met flyers, posters, groeikaarten en nieuwsbrieven hebben we al een flinke lijst projecten voor GGD Brabant-Zuidoost mogen uitvoeren. Binnenkort ontwikkelen we met verschillende instanties uit Eindhoven, waaronder de GGD, een opvallend boek dat de samenwerking tussen de partijen goed naar voren brengt.

Brochure ontwerpen voor GGD Brabant Zuid-oost

Helemaal top, bedankt! Superblij mee!

Jojanneke van LutterveldCommunicatieadviseur

GGD Brabant-Zuidoost

Gezondheid, preventie en snelle interventie

De GGD bewaakt, beschermt en bevordert de gezondheid van iedereen, met speciale aandacht voor risicogroepen. Dit doen ze door risico’s voor de gezondheid te voorkomen en de gezondheid van alle inwoners te bevorderen.

De GGD Brabant-Zuidoost streeft – onder regie van 21 gemeenten – door middel van preventie naar gezondheidswinst van alle inwoners, om zo een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van hun leven en zelfredzaamheid te vergroten. Hun dienstverlening is professioneel en betrouwbaar en komt tot stand vanuit de wens van de klant en in dialoog met opdrachtgevers en samenwerkingspartners.

Scherm voor GGD Brabant Zuid-Oost
Kleurplaten voor GGD Brabant Zuid-Oost

Meer weten of samen aan de slag?

Kwestie van mailen, langsfietsen, toeteren of even bellen naar 013 470 03 55.
Stuur een e-mail
team ontwerp van de Buren

Bekijk ook deze projecten

Uitgelichte afbeelding Sterk Huis

Sterk Huis

Ontwerp & promotie

Kessels Museum Tilburg

Kessels Museum

Promotie & huisstijl