Muziekbeleving voor jong en oud

Kessels Museum

In het Kessels Museum in Tilburg word je meegenomen in de historie van de voormalige muziekinstrumentenfabriek van Mathieu Kessels en zonen.
Signing tilburg
Visitekaartje ontwerp Kessels Museum

De vraag vanuit Kessels Museum

Karel werkte een aantal jaar geleden in verzamelgebouw Carré, waar hij Eric Steur van stom! leerde kennen. Toen Eric een site ontwierp voor het Kessels Museum en het huidige logo niet vond aansluiten bij zowel de historie als de nieuwe look and feel, vroeg hij ons om mee te denken over de nieuwe huisstijl.

De oplossing

We deden onderzoek naar oude posters van de fabriek en combineerden het historische lettertype met abstracte lijnen van de notenbalk uit de muziekwereld. Deze combi leidde tot een simpele huisstijl die goed te combineren is met die van het Huis van Muziek. Het Kessels Museum is namelijk gevestigd in hun pand aan de Stationsstraat.

Het resultaat

Ook de signing aan de buitenzijde van het pand en de hal van het museum pakten we aan. Met badges, posters, een folder en een heuse speurtocht is het museum helemaal klaar om jong en oud te ontvangen. En hoe tof is het dat in het Spoorpark in Tilburg een door Kessels Museum geschonken kunstwerk hangt, waar ‘ons’ logo ook in is verwerkt?

Speurtocht Boekje museum

Super om met dit bureau samen te werken; snel handelen, accuraat en altijd bereid mee te denken, per mail, telefoon of komen gewoon even langs. En het resultaat is elke keer vijf sterren waard!

Anja EijkemansCommunicatie Kessels Museum

Muziekbeleving voor jong en oud

Verrijken en verbinden

Muziek verrijkt en verbindt, dat wist Mathieu Kessels bijna 150 jaar geleden al. Vanuit zijn muziekuitgeverij en muziekinstrumentenhandel, ontstond in 1886 de Koninklijke Nederlandsche Fabriek van Muziekinstrumenten M.J.H Kessels te Tilburg. Zijn visie op de productie zorgde voor betaalbare muziekinstrumenten. Daarmee maakte hij muziek(beoefening) voor een breed publiek bereikbaar.

Ook vandaag de dag zet het Kessels Museum zich in om de verrijkende en verbindende kracht van muziek bereikbaar en beleefbaar te maken voor een breed publiek, op een manier die passend is in Tilburg Muziekmakersstad.

Kessels museum Flyer ontwerp

Meer weten of samen aan de slag?

Kwestie van mailen, langsfietsen, toeteren of even bellen naar 013 470 03 55.
Stuur een e-mail
team ontwerp van de Buren

Bekijk ook deze projecten

Uitgelichte afbeelding Sterk Huis

Sterk Huis

Ontwerp & promotie