Eén van de belangrijkste educatieve uitgevers in België

Uitgeverij Plantyn

Uitgeverij Plantyn verdeelt en maakt al meer dan 70 jaar leermiddelen voor alle vormen van onderwijs en voorziet de onderwijswereld van digitale oplossingen.
Kind op school
Boek Uitgeverij Plantyn LifeLike deel 1 en 2

De vraag vanuit Uitgeverij Plantyn

Projectbegeleider Kevin van de uitgeverij verzorgde een pitch voor een methode van Wereldoriëntatie en benaderde ons met de vraag of we wilden meedoen als Nederlandse inzending. We wonnen niet, maar vielen wel op door ons ontwerp.

De oplossing

Na een tijdje werden we opnieuw benaderd, dit keer voor het vullen van diverse bestaande methodieken. Hierna mochten we aan de slag met ons eigen ontwerp voor LifeLike, de methode voor mens en samenleving in het secundair onderwijs. In elk thema van deze lesmethode maak je kennis met jonge vloggers die je een blik gunnen in hun leven en die de leerlingen laten nadenken over wat er rond hen gebeurt.

Het resultaat

Uitgeverij Plantyn heeft met levensechte situaties, een interdisciplinaire aanpak en reflectie voor de leerlingen een opvallende leermethode ontwikkeld: een uitstraling die wij mochten vormgeven. De magazine-achtige sfeer van de set sluit perfect aan bij de thema’s die worden behandeld.
Leerlingen gaan actief aan de slag met leuke, levensechte, soms speelse, maar altijd doelgerichte opdrachten om het thema te verkennen en de leerstof te verwerken.

Binnenwerk Uitgeverij Plantyn LifeLike

Heel erg bedankt voor al het harde en goede werk!

Kevin De BreukerProjectbegeleider

Uitgeverij Plantyn

Ook in jouw boekentas zaten boeken van deze uitgeverij

De missie van Uitgeverij Plantyn is scholen en onderwijsprofessionals faciliteren in hun werk, leerkrachten comfort bieden bij het lesgeven en ervoor zorgen dat leerlingen hun competenties optimaal kunnen ontwikkelen.

Plantyn is al meer dan 70 jaar een van de belangrijkste educatieve uitgevers in België. Ze maken en verdelen leermiddelen voor alle vormen van (regulier) onderwijs en bieden de onderwijswereld digitale oplossingen voor schooladministratie en educatieve software.

Franse boeken Coup de Pouce
Boek Uitgeverij Plantyn LifeLike deel 1

Meer weten of samen aan de slag?

Kwestie van mailen, langsfietsen, toeteren of even bellen naar 013 470 03 55.
Stuur een e-mail
team ontwerp van de Buren

Bekijk ook deze projecten

Uitgelichte afbeelding Sterk Huis

Sterk Huis

Ontwerp & promotie

Kessels Museum Tilburg

Kessels Museum

Promotie & huisstijl