Voor elkaar, door elkaar

Stichting Tilburgse Voedselbank

In Nederland leven 1 miljoen mensen onder de armoedegrens. De Voedselbank helpt mensen die tijdelijk niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Met het onuitputtelijke enthousiasme van zo’n 100 vrijwilligers van de Tilburgse Voedselbank wordt er gezorgd dat ongeveer 550 huishoudens wekelijks een voedselpakket kunnen ophalen.
header Tilburgse Voedselbank
Grafisch ontwerp poster Tilburgse Voedselbank

De vraag vanuit de Tilburgse Voedselbank

Samen met Energiefabriek013 werken we aan de verduurzaming van Tilburg. Energieadviseur en natuurkundig ingenieur Marc vroeg ons of we ook konden ondersteunen bij de campagne voor nieuwe medewerkers van de Tilburgse Voedselbank, waar hij vice-voorzitter van is. Een project waar we natuurlijk graag aan meewerkten!

De oplossing

We planden het ontwerp van de flyer, posters en social advertenties in. Omdat we het volledige project mochten coördineren, trokken we direct aan de bel bij fotograaf Erik van VRBLD photofilm. Nina en onze stagiair Niels assisteerden bij de fotoshoot door ter plekke de juiste mensen te ronselen en attributen te verzamelen die op de foto gebruikt konden worden. Toen de foto’s bewerkt waren, konden we aan de slag met de uitingen en de vacatures op de website en op social media.

Het resultaat

Een complete campagne met als doel het werven van vrijwilligers voor de nieuwe locatie met een winkel! We vinden het een mooi idee dat we met onze skills kunnen bijdragen aan de dienstverlening van de Tilburgse Voedselbank.

Grafisch ontwerp flyer Tilburgse Voedselbank

Door de publiciteit hebben zich opeens veel vrijwilligers aangemeld.

Marc VintgesVice-voorzitter

Door de extra ogen van de ontwerpers op de set tilden we de fotografie voor de Tilburgse Voedselbank naar een nog hoger niveau!

Erik van der BurgtFotograaf

De Tilburgse Voedselbank

Voedselhulp waar nodig

De Stichting Tilburgse Voedselbank zet zich in voor huishoudens in Tilburg en omgeving, die om wat voor reden dan ook in financiële problemen zijn gekomen en daardoor geen voedsel meer kunnen kopen. Ze functioneren als een schakel tussen overschot en verborgen gebrek in de maatschappij.

Grafisch Ontwerp social media advertentie Tilburgse Voedselbank
Grafisch Ontwerp landingspagina tilburgse voedselbank

Meer weten of samen aan de slag?

Kwestie van mailen, langsfietsen, toeteren of even bellen naar 013 470 03 55.
Stuur een e-mail
team ontwerp van de Buren

Bekijk ook deze projecten

Uitgelichte afbeelding Sterk Huis

Sterk Huis

Ontwerp & promotie