Goed voorbereid op rampen: samen maken we de regio veiliger

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

De veiligheidsregio werkt samen met gemeenten, nutsbedrijven, waterschappen, bedrijfsleven en hulporganisaties. Zodra meerdere organisaties in touw komen bij een incident, zijn zij de verbindende factor. Maar het meeste werk zit in het voorkomen van rampen en crises. Ook dat doen ze samen.
Veiligheidsregio midden en west brabant
ontwerp Brochure Omgevingswet Veiligheidsregio

De vraag vanuit de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Ze waren bij de communicatie van de Veiligheidsregio toe aan een opvallende stijl voor verschillende infographics, waarin illustraties van personen en gebouwen uit de regio terugkwamen. Samen met Rudi van RUBR Film / Studio Nova en de communicatie-afdeling van de Veiligheidsregio hebben we deze stijl neergezet en doorgetrokken naar andere dragers.

De oplossing

We verwerkten de illustraties in overzichtelijke infographics, ontwikkelden een interactief jaarverslag om het hectische jaar van de coronacrisis uit te lichten en mochten meedenken over de huisstijl van de Veiligheidsregio.

Het resultaat

Sinds 2018 professionaliseren we samen de informatiestromen en zorgen we dat ze overzichtelijk blijven voor zowel de medewerker als mensen die buiten de organisatie staan. Van plattegronden tot jaarverslagen, van de omgevingswet tot complexe infographics: we werken samen aan de veiligheid!

Veiligheidsregio Jaarverslag 2022

De Buren werken snel, aandachtig en verfrissend. Dat ontzorgt. Kortom zeer prettig om mee samen te werken!

Birgit MousCommunicatieadviseur Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Ontwerp van de Buren neemt ons alles uit handen. Ze zorgen steeds weer snel voor een frisse vertaling van de opdracht. En dan zijn het ook nog eens heel fijne mensen.

Rudi Brekelmanseigenaar RUBR Film

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Intensieve samenwerking

Nederland is verdeeld in 25 veiligheidsregio’s. Eén ervan is Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant (Veiligheidsregio MWB); een samenwerkingsverband tussen 24 gemeenten en hulpdiensten. Deze veiligheidsregio beslaat het gebied vanaf Oisterwijk tot Bergen op Zoom en van de Belgische grens tot de provincie Zuid-Holland.

Om de veiligheid in deze regio te vergroten en goed voorbereid te zijn op rampen en crises, bundelen 24 gemeenten, de GHOR, brandweer en politie de krachten. Verschillende diensten en besturen werken intensief samen op het gebied van crisisbeheersing, rampenbestrijding, brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening bij rampen en handhaving van openbare orde en veiligheid.

ontwerp Infographic llustraties veiligheidsregio

Meer weten of samen aan de slag?

Kwestie van mailen, langsfietsen, toeteren of even bellen naar 013 470 03 55.
Stuur een e-mail
team ontwerp van de Buren

Bekijk ook deze projecten

Kessels Museum Tilburg

Kessels Museum

Promotie & huisstijl

Gemeente Eersel

Gemeente Eersel

Promotie & huisstijl

Veiligheidsregio midden en west brabant

Veiligheidsregio

Infographic & website