Skip to main content
Ze tikken met wel duizend aanslagen per minuut en vliegen ons in als partner in crime voor design. Het zijn: onze bovenburen. Beter bekend als Tekstbureau Door Lotje Getikt onder leiding van Charlotte Backx. Nu leren ze jou het belang van tekst, wat SEO anno 2021 betekent en hoe wij ooit samen kwamen in Lotjes ABC.
Interview met Charlotte Backx – Tekstbureau Door Lotje Getikt

Tekst: Inge Fransen  |  Fotografie: Tekstbureau Door Lotje Getikt

interview door lotje getikt

A

van andere kanalen
Charlotte: “Steeds meer bedrijven zien het belang van SEO-teksten. Awesome. Wij prediken namelijk al negen jaar voor goede online content. Tegelijkertijd vind ik de vraag naar een SEO-tekst een ouderwetse gedachte. Daag jezelf uit de communicatie breder te trekken dan de website.

Hoor je op de vloer: “we moeten nog een blog plaatsen voor SEO”, bedenk dan dat zo’n blog honderd views oplevert. Maak bij dat verhaal vijf social posts die ieder 1500 views genereren en je hebt een bereik van 7500. Je hebt al die kanalen toch niet voor niets? Zet ze in!”

B

van het belang van tekst
“Nieuwe doelgroep. Nieuw product. Het betekent nieuwe flyer, nieuwe website. De communicatie in jullie bedrijf verandert steeds van jasje, maar de inhoud wordt vaak vergeten. Terwijl we allemaal weten: het gaat om the body and the brains”, aldus Charlotte.

“Tekst wordt nog altijd gelezen. Ook nu. Wat jij interessant vindt, pik je eruit en daar maak je best een paar minuten tijd voor vrij. Er wordt door online consumenten alleen eerst gescand voordat ze overtuigd zijn van lezen. Daarom moet een titel of een social post je echt grijpen. De combinatie tussen design en woord is dan extra belangrijk. Pak je scroller bij de strot en bied meerwaarde.”

C

van crush op de kindercrèche
Onze connectie met Door Lotje Getikt begon al voordat ze onze bovenburen werden. Charlotte: “Onze kinderen zijn verliefd op elkaar geworden toen ze box aan box in de kindercrèche lagen. Zo begon het contact met Linda en dat is nooit gestopt. Ik tipte De Buren over een ruimte in De Plint. Toen er later een andere ruimte vrijkwam, dachten zij weer aan ons. Ze legden in die tijd een redigeerklus voor de nieuwsbrief bij ons neer. En wij vroegen hen om een nieuwe website te bouwen.” Inmiddels weten we elkaar vaak te vinden om tekst en beeld perfect samen te laten werken.

Bekijk de projecten die we met Door Lotje Getikt maken

Naar de projecten