Skip to main content
Interview

We hebben allebei ons eigen ding waar we goed in zijn

Ze zaten samen op St. Joost in Breda. Daarna combineerden ze los van elkaar een eigen studio met een vaste baan als ontwerper. Tot 2016. Het jaar dat Pen Pineapple Apple Pen een hit wordt op YouTube en Stranger Things door onze aderen kruipt. Maar 2016 is voorál het jaar waarin De Buren de knoop doorhakken: ze schrijven zich in als Ontwerp van de Buren. “Gefeliciteerd jongens, maak er wat van”, zegt de medewerkster van de KvK. En dat hebben ze gedaan.
Interview met Karel Geboers & Linda van de Kerkhof

Tekst: Jeske Paalvast  |  Fotografie: VRBLD photofilm

interview Karel en Linda

Wat maakt de samenwerking tussen jullie zo goed?

Linda: “Karel is creatief en kan enorm meters maken. Koptelefoon op en rammen. Ik ben meer van de planning en de structuur. En contact met klanten, dat vind ik tof. Met die combinatie maken we veel mensen blij.”
Karel: “Ja, en we bekijken elkaars werk. Ik begin met een logo en Linda schaaft het nog wat bij bijvoorbeeld. Daar wordt het beter van. Elke opdracht, extra aandacht. Dat zeggen we niet voor niets. Dat is echt zo. Er gaat hier niets de deur uit, voordat een ander het gezien heeft.”

Liep het meteen gesmeerd tussen jullie?

Linda: “Nee, dat niet hoor. Het duurde wel even.”
Karel: “Het duurde wel lang ja (lacht).”
Linda: “Het werd fijn toen we erachter kwamen dat we allebei ons eigen ding hebben waar we goed in zijn. Je moet niet willen dat dat hetzelfde is.”
Karel: “Ja, in het begin gingen we vaak samen achter de computer zitten. Maar dat ging niet echt hè? We zijn allebei koppig. Dan is het niet handig als je bij elkaar gaat zitten de hele tijd. Het duurde even voordat we onze weg gevonden hadden.”
Linda: “Maar we willen hetzelfde voor klanten. En we hebben dezelfde manier van werken en pakken dingen op dezelfde manier aan. Dat voelen we heel sterk. Dat is volgens mij de kern. Daarom loopt het nu zo gesmeerd.”

In 2019 kwamen Anniek en Elise. Wat brengen zij mee?

Karel: “Nou valse meezingers (lacht). En wraps met spinazie en Heks’nkaas. Maar serieus: het zijn makers, allebei. Anniek, die kan echt pompen, hele series logo’s. Maar ze durft ook los te laten en helemaal opnieuw te beginnen. En Elise kan met hele vrije ideeën komen. Dingen die je zelf nooit zou bedenken. Samen hebben we alles in huis.”
Linda: “Een opdracht als die van Thijs Loopbaancoaching is een mooi voorbeeld. Anniek begon met de huisstijl, Elise werkte aan het logo. Anniek en ik aan het webdesign en Karel deed de technische dingen van de site: de headings en SEO voor de vindbaarheid. Dat liep gewoon heel lekker. Daarin kwam alles op een goede manier bij elkaar.”

Waar zijn jullie dankbaar voor?

Linda: “Dat klanten ons vertrouwen.We zijn heel secuur met plannen. Als we zeggen: dán is het af, dan is dat ook zo. Dus als klanten hun project loslaten omdat ze weten dat het goed komt, dan vind ik dat heel tof.”
Karel: “Ja, en dat we van ons werk kunnen leven, op vakantie kunnen. Vijf jaar geleden hadden we toch de stress van gaat dit wel lukken, en dat is goed gekomen. Nu hebben we zelfs twee mensen die hier willen werken.”

Waar staan jullie over vijf jaar?

Linda: ”Mensen gaan steeds meer zelf doen. We willen ze helpen om dat goed te doen. Met templates bijvoorbeeld. En misschien verkopen we totaalpakketten, met social media erbij. Onze meerwaarde blijft wel structuur en gebruiksvriendelijkheid. Ook het consequent gebruiken van een huisstijl is iets waarin wij van waarde zijn.”
Karel: “Ik zou het leuk vinden als er een man bij komt, dat is goed voor de dynamiek. Een programmeur of een specialist in animaties. Zodat wij – naast de animaties die we nu maken – ook 3D animaties kunnen aanbieden. Want er komt steeds meer vraag naar bewegend beeld.”

Zitten jullie dan nog hier in De Plint?

Karel: “We werken met veel mensen heel tof samen in het gebouw. En hier voor de deur komt een plein met een café. Dus ik denk het wel… Maar misschien zitten we wel in een grotere ruimte. Als er iemand bijkomt zeker. En heel iets anders kan ook. Vijf jaar geleden hadden we ook niet gedacht dat we met een dubbel team op zo’n gave plek zouden zitten.”
Linda: “We gaan het zien. Laat de volgende vijf jaar maar komen!”

Meer over De Buren lees je op de ‘over ons’ pagina

Meer over ons