Skip to main content
Tips van de Buren

Tips voor WordPress website onderhoud

Een website is het onmisbare visitekaartje voor elke onderneming of organisatie. WordPress is een CMS (content management system) voor het maken en onderhouden van websites. Het biedt enorm veel mogelijkheden om de site aan te passen aan jouw wensen. Maar om ervoor te zorgen dat je WordPress website optimaal werkt en bestand is tegen virussen en hackers, heeft het periodiek onderhoud nodig. Je kunt het vergelijken met een auto. De kleine dingen kun je vaak zelf verhelpen, maar voor een APK-keuring ga je toch liever naar de garage.
Wordpress Website onderhoud

Verschillende soorten updates voor je website

Er zijn verschillende soorten updates die gedaan moeten worden om je website veilig en up-to-date te houden. WordPress updates zijn nodig om veiligheidslekken te voorkomen en de prestaties te verbeteren. Plugins en thema’s hebben regelmatig updates nodig om kleine verbeteringen en bug-fixes aan te pakken. PHP-updates zorgen voor betere beveiliging, een snellere website en nieuwe functies en verbeteringen.

Website onderhoud

Het is belangrijk om je WordPress website periodiek te laten onderhouden, omdat je wil dat je online visitekaartje blijft werken zoals het hoort. Zo voorkom je problemen met de beveiliging, je website blijft up-to-date en paginabezoekers krijgen een betere gebruikerservaring. Daarnaast zorgen regelmatige updates voor betere prestaties van je website en voorkom je reputatieschade door een niet-functionerende website.

Het verschil tussen kleine en grote updates

Om je site up-to-date te houden, kun je gebruikmaken van automatische en/of handmatige updates. Automatische updates kunnen worden ingeschakeld voor zowel kleine als grote releases, maar het is wel verstandig om eerst een back-up te maken van je website voordat je ze inschakelt. Wij voeren meestal alleen de kleine updates automatisch uit en doen de grote releases 2x per jaar handmatig tijdens een onderhoudsronde. Het is ook aanbevolen om regelmatig te controleren of er updates beschikbaar zijn en deze handmatig uit te voeren, omdat niet alle updates via de automatische updatefunctie worden aangeboden.

Backups van je website

Tot slot is het aanbevolen om regelmatig backups te maken van je website, zodat je altijd een eerdere versie kunt terugzetten als er onverhoopt iets misgaat. Dit kan handmatig of automatisch worden gedaan. Wij kunnen je helpen bij het periodiek onderhouden van je site, zodat hij veilig en up-to-date blijft en bezoekers een optimale gebruikerservaring krijgen. Als buitenstaander kost het je namelijk veel tijd om je website te onderhouden. Update je je website niet? Dan loop je helaas veel risico op virussen of hackers die bij persoonsgevoelige informatie kunnen. Ook in dit geval is voorkomen beter dan genezen. Door het onderhoud uit te besteden, ben je ervan verzekerd dat je website up-to-date en beveiligd is.

Website onderhoud uitbesteden

Bij het updaten van je website komt meer kijken dan een simpele druk op de knop. Niet alleen het thema van je website, maar ook plugins en WordPress zelf vragen om regelmatige updates. Hiermee verzeker je jezelf van een optimaal werkende en beveiligde website. Wil je meer weten over ons WordPress onderhoud? Kijk dan hier.