Skip to main content
Tips van de Buren

Voeg effectief correcties toe aan je PDF

Tijdens het ontwerpproces zijn er enkele correctierondes, waarbij we feedback en opmerkingen verwerken, zodat het uiteindelijke ontwerp nog beter bij je wensen aansluit. Dit gebeurt bij voorkeur via de tool ‘Opmerking’ in Adobe Acrobat Reader.

Om de samenwerking tussen ons zo goed mogelijk te laten verlopen is het handig als je de opmerkingen op de juiste manier in de PDF aangeeft. Zo kunnen wij je aanpassingen direct importeren in ons ontwerpprogramma. Hierdoor is de feedback eenvoudig te beheren, zien we geen opmerkingen over het hoofd en is er minder tijd nodig voor de correctierondes.

Zo geef je jouw correcties aan

In de nieuwste versie van Adobe Acrobat Reader kun je verschillende opmerkingen tonen door in de rechterkolom op de gele knop ‘Opmerking’ te klikken. Er verschijnt dan een kolom waarin de opmerkingen uit het document worden getoond.

Er zijn verschillende soorten opmerkingen of labels die handig zijn voor uiteenlopende correcties zoals notities, markeringen en doorhalen. Bovenaan je scherm zie je de werkbalk met daarin de verschillende iconen voor het aangeven van correcties.

Als je namen bij de iconen wil zien, klik dan met de rechtermuisknop op de werkbalk en selecteer ‘Toon alle labels’ zoals in de afbeelding hieronder

Voeg effectief opmerkingen en correcties toe aan je PDF
toolbar acrobat reader tekst correcties

Algemene en tekstuele correcties

De iconen die voor ons het handigst zijn om mee te werken

notitie
Algemene opmerkingen over een pagina, het document of afbeelding.


markering
Om algemene opmerkingen of een vraag over een stuk tekst te stellen.

doorhalen
Gebruik deze tool als er een stuk tekst mag worden verwijderd.


vervang
Als een stuk tekst vervangen mag worden door een andere tekst.

voeg tekst in
Als je op een bepaalde plek in de tekst een nieuwe tekst wil toevoegen.


teken
Als je jouw idee wil verduidelijken door te schetsen op de pagina.

Tip! in de Appstore vind je de Acrobat Reader app voor op je mobiel. Hiermee kun je makkelijk je correcties doorgeven als je even niet achter je desktop zit.

Download de app