Skip to main content

UX design of UI design laten maken

Een aangename gebruikerservaring

Contactmomenten via het scherm met je klant worden steeds belangrijker. Daarom is het zaak dat je website of applicatie goed aansluit bij je merk en de verwachtingen van de gebruiker. Een goed doordacht UX & UI design zijn daarbij onmisbaar.

User Experience design (UX design) legt vooral de nadruk op het technische en analytische vlak, om een zo goed mogelijke gebruikerservaring te creëren. Juist dat stapje extra maakt dat de bezoeker makkelijker door jouw website of applicatie navigeert. Met behulp van wireframes, prototypes en een onderzoek naar je doelgroep bepalen we in grote lijnen jouw digitale omgeving.

Deze grote lijnen krijgen daarna een gezicht in het User Interface design (UI design). Hierbij richten we ons op het functioneren van alle afzonderlijke elementen in de gebruikersomgeving. Door goed na te denken over de positie en het uiterlijk van al deze onderdelen, zorgen we voor een vriendelijkere gebruikerservaring en eventueel een hogere conversie.

ui ux design tilburg
UX en UI design UX en UI design

Onze werkwijze

Hoe werkt het als je een UX design of UI design wilt laten maken?

Stap 1: Kennismaken & Offerte

Kom bij ons langs en vertel ons wat je wilt. Heb je al een website of applicatie en wil je die aanpassen? Of ga je voor iets nieuws? Wij ontwerpen niet alleen, maar bieden ook snelle en veilige hosting en denken mee over je domeinnaam bijvoorbeeld. We maken een offerte op basis van jouw wensen.

Stap 2: Planning & Afspraken

Hebben we alles duidelijk afgesproken? Dan kunnen we gaan plannen. Wanneer we content nodig hebben zoals tekst, foto’s en video’s, of bijvoorbeeld een verhuiscode van je huidige hostingpartij.

Stap 3: User Experience (UX design)

Vanuit de analyse van je doelgroep maken we user stories om te kijken welke onderdelen veel aandacht mogen krijgen op je website. Dan maken we wireframes (schetsen voor de indeling van iedere webpagina), die helpen de structuur van je website helder te krijgen. Als dit UX design akkoord is, gebruiken we deze frames als basis voor het UI design.

Stap 4: User Interface (UI design)

Het UX design presenteren we aan jou. We doorlopen de pagina’s en kijken hoe ze samenhangen. Wat kan nog beter of logischer? Is alles nog in lijn met het merk en de verwachtingen van de gebruiker? Met jouw opmerkingen passen we het UX design aan en starten we met het UI design.

Stap 5: Finetunen & Inkoppen

Het worden nu steeds meer de details, waaraan we werken. Afbeeldingen, knoppen en andere onderdelen testen we steeds opnieuw, totdat het UX/UI design helemaal klopt. We regelen eventueel nog extra fotografie, denken mee over de laatste call-to-actions en veranderen in samenspraak met jou nog wat titels zodat je beter wordt gevonden.

Stap 6: Realisatie & Promotie

Nu iedereen tevreden is over het ontwerp, gaan we het zelf of door een programmeur uit ons netwerk (laten) realiseren. Dit hangt af van de omvang en functionaliteiten van het design. Wij helpen je graag met de promotie van je omgeving, want je wil natuurlijk wél dat je publiek je bereikt.

Ons werk

Bekijk andere UX/UI designs die wij maakten

Sterk Huis

Ontwerp & promotie

Veelgestelde vragen en antwoorden

over een UX design of UI design laten maken

Wat kost het om een UX design of UI design te laten maken?

Dat hangt af van je wensen. Hoeveel pagina’s gaan we ontwerpen? Hoe uitgebreid mogen de verschillende onderdelen worden? Per pagina bekijken we samen wat je meer en minder belangrijk vind. Hoe zit het met de content (tekst, foto’s en video’s), wil je die zelf aanleveren? Of kan een expert uit ons netwerk je daarbij helpen?

Graag horen we van wanneer je tijd hebt voor een vrijblijvende afspraak. Dan maken we op basis daarvan een vrijblijvende offerte zodat je precies weet wat het kost.

Maak vrijblijvend een afspraak

Wat is UI design?

UI design staat voor User Interface design en betekent het aantrekkelijk en toegankelijk  maken van een gebruikersomgeving van een (digitale) applicatie zoals een website, webshop of portaal. Ben je bijvoorbeeld eigenaar van een lunchroom waar je de beste koffie kunt drinken? Dan moet je website dit ook uitstralen. Mensen moeten de koffie bijna ruiken wanneer ze je site bezoeken. Een goed UI design houdt hier nog niet op. De bezoekers hebben nu dorst gekregen waardoor je ze naar die mooie knop wil leiden, waardoor ze die geweldige koffie ook thuis kunnen maken.

Wat is UX design?

UX design staat voor User Experience design en betekent het ontwerpen van de gebruikersbeleving. Het is er op gericht om de website of applicatie aan te laten sluiten op de verwachtingen en wensen van de bezoeker. Je wil dat gebruikers bepaalde acties uitvoeren en pagina’s bereiken op jouw website. Het is daarom belangrijk dat de functionaliteiten van je website en de emotie van de bezoeker samen komen. Zoekmachines zoals Google vinden de gebruikersbeleving ook steeds belangrijker in relatie tot de positie die websites krijgen binnen de zoekresultaten.

Waarom zou ik voor Ontwerp van de Buren kiezen?

We hebben verstand van ontwerp, weten wat er online mogelijk is en we hebben er zin in!

Meer over De Buren

Mogen wij je UX design of UI design maken?

Leuk! Hoe sneller je belt, mailt, langsfietst of toetert, hoe sneller wij voor je kunnen schetsen. En wil je gewoon even weten hoe het werkt of wie we zijn? Snuffel dan nog even rond op deze site voor meer info.

Promotie

Zorg dat je product zoals een website opvalt

Animatie nodig?

Bekijk op deze pagina onze animaties